Родният вицешампион ЦСКА планира да започне преговори за връщането на Жанио Бикел, който игра за тях между юли 2018-а и февруари 2020-а година. Роденият в Гвинея Бисау Бикел, който има и португалски паспорт, игра като дефанзивен полузащитник и бранител.

Той бе продаден на канадския Ванкувър Уайткапс, където не сполучи, а след това бе преотстъпен на италианския Виченца. След изтичането на контракта му с Ванкувър премина в руския Химки, преди от този сезон да премине в турския Газиантеп. За турския тим той взе участие в 9 шампионатни мача и 2 за Купата, но без да се разпише или да даде асистенция, получавайки 3 жълти картона.

start-photo.bg
56 снимки

Бикел изигра 59 мача за ЦСКА, като се утвърди като важна фигура под ръководството на Нестор Ел Маестро при първия му престой, който познава отлично качествата му и знае как да го използва. 28-годишният халф не е основен играч в Газиантеп, което може да доведе до завръщането му при „червените“, което би увеличило конкуренцията в средата на терена.

ЦСКА също така разглежда възможността за привличане на халф от германския елитен Дармщат, като „червените“ целят да се подсилят с поне три нови попълнения през зимата.