Ръководството на ЦСКА е взело мерки, за да предотврати случаи от минали години, когато някои от играчите се връщаха със закъснение от ваканцията си преди началото на зимната подготовка. Затова сега управата на клуба е стреснала футболистите с глоби, които ще бъдат наложени на всеки отсъстващ на 5 януари, когато „червените“ се събират за първи път през 2024 г.

За финансовите санкции е настоял треньорът Нестор Ел Маестро, който сериозно затегна дисциплината в отбора, откакто се завърна на „Армията“.

Играчите на ЦСКА имат близо едномесечна ваканция. Последният им мач беше на 10 декември – загубата от Лудогорец с 0:1. Футболистите се събират на 5 януари и в два поредни дни ще преминат през функционални изследвания.

В продължение една седмица „червените“ ще водят тренировки на клубната база в Панчарево. На 14 януари тимът заминава на лагер в Белек, където ще изиграе 4 или 5 контроли. Чака се Ел Маестро да даде съгласието си за имената на съперниците. Единствената сигурна проверка е срещу Щурм (Грац) на 25 януари. ЦСКА се прибира в България на 4 февруари.