ЦСКА ще загуби двама играчи заради наказания за шампионатната визита на Арда в неделя. Изгоненият вчера Али Coy ще бъде със спрени права за поне една среща. Видеозапис обаче показа, че гамбиецът посяга с крак към Илиас Хасани и в тунела, след като двамата бяха изгонени, пише "Тема спорт".

Ако това действие бъде разгледано от Дисциплинарната комисия, е възможно нападателят на ЦСКА да изгори за повече от един двубой. Според правилника, "удар или опит за удар с ръка или с крак (ритане) на друг състезател" извън игрово време се наказва със спиране на правата за четири срещи и глоба от 1000 лева.

Така тези евентуални четири двубоя се начисляват върху единия, който е задължителен за червения му картон и общата санкция може да набъбне до пет мача. ДК би трябвало да се произнесе днес следобед, но конкретният случай между Coy и Хасани в съблекалните може да бъде разгледан и на следващо заседание.

Ако нападателят отнесе толкова тежка санкция, няма да играе поне до началото на март. Това означава, че пропуска и дербито с Левски в средата на февруари, с което се открива и пролетният дял на родния шампионат. 

Така или иначе гамбиецът ще пропусне неделния сблъсък с Арда. Офанзивният халф Тиаго пък ще бъде със спрени права за един двубой. В Кърджали той получи петия си жълт картон през сезона. Така португалецът гори за срещата с Арда на "Лаута". Мачът в неделя е от 14:15 часа.