Отборът на Арда загуби от ЦСКА с минималното 0:1 в среща от 1/8 финалите за Купата на България. Единственото попадение в срещата бе дело на Али Соу още във втората минута. В 47-ата Зоран Гаич нацели лявата греда на вратата на ЦСКА, а в 67-ата минута и двата отбора останаха с по 10 души на терена, след като Али Соу и Илиас Хасани се спречкаха и бяха изгонени.

В самия край на двубоя Георгиев прати топката в мрежата, но попадението му не бе зачетено заради вдигнат флаг за засада. Домакините реагираха бурно срещу решението на Ивайло Стоянов и страничния съдия. Повторенията показаха, че положението е доста спорно.

Lap.bg
18 снимки

"Армейците" трябва да са изключително благодарни, след като и късметът ги покри в доста моменти. Домакините от Арда играха чудесно през цялата среща и само една грешка доведе до попадение в тяхната врата. След бързия гол на Али Соу ЦСКА рядко стигаше до наказателното поле на Иван Караджов, докато кърджалии имаха няколко стопроцентови ситуации, в които да отбележат, включително и греда.


ЦСКА откри резултата още във втората минута след груба грешка на Зоран Гаич. Централният защитник опита да върне с глава към Караджов една топка, но се получи извеждащо подаване за Али Соу, който остана самм срещу вратаря Иван Караджов, успя да го преодолее и реализира за 0:1.

В 10-ата минута домакините можеха да изравнят. Иван Коконов стреля опасно от 15-тина метра, но стражът на „армейците“ Густаво Бусато успя да изчисти в корнер.

Само две минути по-късно Александър Георгиев вкара топката във вратата на гостите след центриране отдясно, но попадението бе правилно отменено заради засада.

В 16-ата минута отново Александър Георгиев опита удар, но този път с глава, който обаче излезе в аут.

В 29-ата минута „армейците“ организираха многоходова атака, при която Кристиян Малинов направи двойно с Евандро отдясно в наказателното поле, след което стреля от 10-тина метра, но неточно.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Милош Крушчич предприема промяна. Той пуска Вив Соломон-Отабор на мястото Евандро.

С началото на второто полувреме домакините продължиха да натискат и можеха да стигнат до изравняването. Иван Коконов прескочи топката след центриране отдясно по земя и тя попадна в непокрития Зоран Гаич, който отправи изстрел от границата на вратарското поле, но топката рикошира в лявата греда на вратаря Бусато.

В 67-ата минута и двата отбора останаха с о 10 души на терена. Главният съдия Ивайло Стоянов показа директен червен картон на голмайстора Али Соу заради това, че е избутал Илиас Хасани, който пък му отвърна и получи втори жълт и съответно червен картон. Футболистите на Арда имаха претенции към съдията и го обградиха в търсене на обяснение за червения картон за своя съотборник.

В 74-ата минута играчите на домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Раул Албентоса при центриране отдясно, но реферът отсъди ъглов удар. Футболистите на Арда останаха недоволни от това отсъждане и отново поискаха обяснение от съдията.

Две минути след това Александър Георгиев отправи удар с глава от добра позиция, но в ръцете на вратаря Бусато.

В първата минута на добавеното време Вив Соломон-Отабор излезе на добра позиция вляво в наказателното поле на Арда, но стреля високо над вратата.

В 94-ата минута Тони Уот излезе сам срещу вратаря Иван Караджов и отправи изстрел, но стражът на домакините успя да избие в ъглов удар.

В последните секунди на срещата Арда организира бърза контраатака, при която Александър Георгиев успя да засече подаване отдясно на Ахмед Осман и вкара топката във вратата на Бусато, но страничният съдия вдигна флага си за засада. Играчите на домакините не можеха да повярват на това решение и веднага след това Ивайло Стоянов сложи край на срещата. Повторенията обаче показа, че ситуацията е спорна и не е сигурно дали Георгиев е бил зад защитата на ЦСКА.   


АРДА – ЦСКА 0:1

0:1 Али Соу 2'

Червени картони: Али Соу 67', Илиас Хасани 67'

Стартови състави на двата отбора:

АРДА (4-1-4-1): 1. Иван Караджов (к) – 5. Зоран Гаич, 24. Илиас Хасани, 22. Атанас Кръстев, 20. Деян Лозев, 8. Румян Ховсепян, 27. Емил Мартинов, 33. Дарен Сидоел, 11. Александър Георгиев, 17. Иван Коконов, 7. Спас Делев

Старши треньор: Стамен Белчев

ЦСКА (4-2-3-1)13. Густаво Бусато - 28. Пламен Гълъбов, 25. Раул Албентоса, 11. Петър Занев (к), 18. Брадли Мазику, 15. Кристиян Малинов, 26. Валентин Антов, 20. Тиаго Родригес, 3. Жеферсон, 10. Евандро, 22. Али Соу

Старши треньор: Милош Крушчич

Главен съдия: Ивайло Стоянов, град Петрич

Стадион: „Арена Арда“, град Кърджали