ЦСКА има готовност да реагира с мигновено привличане на нов нападател, ако Али Соу бъде продаден до края на трансферния прозорец. За трансфер на гамбиеца се говори все по-сериозно с наближаване на крайната дата за сделки, която у нас и в повечето първенства е 5 октомври.

Френските медии вече информираха, че местният Дижон е отправил официална оферта към "червените" на стойност 2 млн. евро. Представители на "совите" дори са се срещнали с шефовете на ЦСКА, но от "Армията" са поставили цена от 5 милиона евро на играча. Интерес към Соу проявява и испанският Алмерия, както и трети клуб, чието име засега остава неназовано.

По всяка вероятност, при предложение от порядъка на 4 милиона евро, ЦСКА ще се съгласи на сделка за гамбийския национал. От "Армията" вече са набелязали нов централен нападател, който да замени Али Соу.

Той е чужденец, като с него вече са проведени съответните разговори. На върха на атаката алтернатива пред Стамен Белчев в момента са Ахмед Ахмедов, Томи Юрич и Тонислав Йорданов, но от ръководството на "червените" ще вземат още един футболист, ако се стигне до продажба на Соу.

Дижон, който все още се надява да постигне договорка с ЦСКА за Соу, се надява в скоро време да има нови постъпления в касата си. Вчера се очакваше да бъде финализирана продажбата на вратаря Алфред Гомис в Рен, за когото "совите" ще приберат 14 милиона евро.

Ако ЦСКА продаде Соу, гамбиецът се очаква да вкара в клубната каса почти колкото Кирил Десподов след трансфера си в Каляри през януари 2019 г. Тогава бързакът от Кресна стана най-скъпият роден играч, трансфериран от български клуб в чужбина за 4 милиона евро.