ЦСКА 1948 победи с минималното 1:0 румънския Академика (Клинчени) в контрола, провела се на терените “Евима” в Банско. Двата тима стояха равностойно на терена, но попадението на Ангел Бастунов от дузпа в средата на втората част (68’) направи разликата в мача. 

През първите 15 минути битката в средата на терена преобладаваше и двата тима стояха равностойно. В 16-ата минута обаче Асен Чандаров изведе с прекрасен пас централния нападател на Академика Кристиан Гавра, който остана очи в очи с Дани Наумов, но стреля крайно неточно.

В 20-ата минута с дружни усилия футболистите на българския тим отнеха топката пред наказателното поле на румънците. Веднага след това Георги Русев отправи добър изстрел от дистанция, но кълбото мина на сантиметри от страничния стълб. 2 минути по-късно Чочев стреля с глава след центриране от корнер, но неточно. 

В 43-ата минута Чочев опита далечен шут. Въпреки доброто изпълнение, ударът му мина над напречната греда.

В 53-ата минута дойде и най-добрата атака за българите през втората част. Илиев центрира отляво към открилия се Стивън Кирилов, който стреля с глава от близка дистанция. Вратарят на румънския тим обаче улови. 2 минути по-късно отново Кирилов проби отдясно, като финтира противников защитник и стреля с диагонален удар, но неточно. 

В 68-ата минута натискът на ЦСКА 1948 все пак даде резултат. Тогава “червените” получиха правото да изпълнят дузпа, а зад топката застана Ангел Бастунов, който не сбърка и откри - 1:0.

В следващите минути Академика натисна и създаде 2-3 положения, които обаче не доведоха до попадение. До края на срещата двата тима си размениха по няколко положения, но така и не се стигна до втори гол в мача. 

Така ЦСКА 1948 спечели за пръв път по време на лятната си подготовка, след като преди това “червените” отстъпиха на Славия, Черно море и северномакедонския Шкендия. Утре столичани излизат срещу Септември (Симитли).