Отборите на Черно море и Ботев Пловдив се изправят един срещу в третия двубой от междинния 25-и кръг в efbet Лига. Срещата ще можете да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим сблъсъка минута по минута.

Старши треньорът на „моряците“ Илиан Илиев няма да може да разчита на трима основни състезатели. Травми продължават да лекуват Илиан Илиев–младши и Стефан Велев, а към тях се присъединява и капитанът Даниел Димов, който също е с контузия.

Димов пропусна срещата с ЦСКА 1948 заради наказание, но сега не намери място в групата заради болки в адуктора. Илиан Илиев е с разтежение в прасеца, а Стефан Велев е с разкъсани връзки в рамото.

Шансовете за топ 6 обаче изтъняват след грешната стъпка срещу прекия конкурент ЦСКА 1948. При оставащи два мача до края на редовния сезон „моряците“ изостават на четири точки от „червените“.

За Ботев добрата новина е, че строежът на стадион „Христо Ботев“ продължава с пълна сила въпреки дъждовното време. Централната трибуна на „Колежа“ е на път да бъде готова съвсем скоро.

Старши треньорът на „канарчетата“ Аздурин Валентич заяви, че тимът не се намира в добро физическо състояние. Това обаче може да е поредно, до известна степен, от проблемите със заразени от COVID-19 футболисти.

Атанас Илиев обаче се завръща след наказание. След такова се завръща и Димитър Тонев, който обаче няма да вземе участие в срещата заради контузия.

Друга добра новина за „жълто-черните“ е, че тимът на Ботев до 17 години, който е воден от Георги Онов, спечели първенството на БФС на Изток. По този начин тимът остави зад себе си отборите на Лудогорец, Черно море и Локомотив Пловдив.