Отборите на Арда и Черно море не успяха да излъчат победител в интригуващ двубой от 28-ия междинен кръг на efbet Лига. Срещата на „Арена Арда” завърши при резултат 2:2, а домакините завършиха мача в числено намален състав, след като осем минути преди края Умар Сако получи директен червен картон.

Двубоят в Кърджали премина през серия от обрати, но в крайна сметка победител така и не бе излъчен. Гостите поведоха с дебютня гол на Мишаел в 35-ата минута, но в началото на втората част домакините обърнаха нещата в своя полза след две бързи попадения на Ел Мами Тетах. В продължението на сблъсъка обаче, Машадо донесе точката за гостите.

Тимът на Черно море си гарантира участие в топ 6, след като събра 50 точки. За Арда е ясно, че ще играе за разпределение на местата от 7-о до 10-о.

start-photo.bg
16 снимки

Още в първата минута на срещата дойде и първия удар в мача. Мазир Сула пробва късмета си от дистанция, но не намери целта. След пет минути игра домакините стигнаха до много добра възможност, която обаче Коконов пропусна. Футболистът на домакините получи на границата на наказателното поле фронтално срещу вратата, стреля силно, но и неточно в аут.

Първият точен удар в срещата дойде в 13-ата минута и бе в полза на домакините. Ласана Н’Диае обаче стреля твърде слабо и топката не затрудни по никакъв начин стража на домакините Иван Дюлгеров.

Вратарят на гостите трябваше да се намесва доста по-решително малко по-късно, когато Ел Мами Тетах направи добър пробив и стреля опасно в долния ляв ъгъл на вратата, но Дюлгеров плонжира и изби в ъглов удар.

Малко след попадението на варненци, Пламен Крачунов се забърка в много спорна ситуация, от която обаче се отърва без последствия. Бранителят фаулира Атанас Илиев в половината на домакините, но бе последен в отбрана. Реферът Станимир Тренчев бе привикан да разгледа лично ситуацията, но въпреки това не последва червен картон за Крачунов.

В продължението на първата част Арда бе много близо до това да изравни резултата. След грешка при изнасянето на топката, Станислав Иванов се оказа на изгодна позиция пред вратата на гостите. Нападателят преодоля елегантно Дюлгеров, но точно когато трябваше да стреля, Росен Стефанов показа хладнокръвие и изби в ъглов удар.  

Втората част започна отлично за домакините, които за няколко минути успяха да осъществят пълен обрат на резултата. В герой за кърджалийци се превърна Ел Мами Татах, който вкара и двете попадения за Арда. Той изравни в 51-ата минута, когато получи  пас от дълбочина, напредна много добре по десния фланг и с удар по диагонала не остави шансове на Иван Дюлгеров.

Пет минути по-късно отново той се оказа на правилното място. След поредната бърза атака за домакините и след малко щастлив рикошет в тялото на Влатко Дробаров, топката попадна в ТЕтах, който бе оставен непокрит и веднага понечи да стреля и не сгреши – 2:1 в полза на възпитаниците на Александър Тунчев.

В 62-ата минута Атанас Илиев бе много близо до това да върне паритета в мача. Попв центрира перфектно отдясно, слагайки топката на главата на нападателя, който стреля, но Анатолий Господинов с вещина спаси.

Осем минути преди края на редовното време домакините останаха с човек по-малко, след като Умар Сако извърши глупаво и грубо нарушение в центъра на терена, а реферът Тренчев не се поколеба да му покаже директен червен картон.

В заключителните минути гостите очаквано упражниха натиск, който доведе до гол в добавеното време. Матеус Машадо се разписа с удар от близо 11 метра,с лед като засече подаване на Василев отляво. Анатолий Господинов успа за момента да парира изстрела, но топката мина под ръката му и пресече голлинията.

В последната минута от продължението Исмаил Иса пък удари левия страничен стълб и пропусна да донесе пълния успех на своя тим.  

FT АРДА – ЧЕРНО МОРЕ 2:2

0:1 Мишаел 35'

1:1 Ел Мами Тетах 51'

2:1 Ел Мами Тетах 56'

2:2 Машадо 90'

Efbet Лига, 28-и кръг

Стадион: „Арена Арда”, Кърджали

Рефер: Станимир Тренчев, София

Арда: 1 Анатолий Господинов, 2 Джуниет Али, 3 Умар Сако, 6 Пламен Крачунов, 7 Абубакар Тунгара, 17 Иван Коконов , 18 Ласана Н'диайе, 20 Деян Лозев, 21 Радослав Цонев, 26 Ел Мами Тетах, 99 Станислав Иванов

Старши треньор: Александър Тунчев

Черно море: 25 Иван Дюлгеров, 4 Росен Стефанов, 28 Влатко Дробаров, 6 Виктор Попов, 19 Александър Василев, 27 Даниел Димов, 77 Стефан Велев, 33 Мишаел Алвес, 11 Алекс Фернандес, 8 Мазир Сула, 9 Атанас Илиев

Старши треньор: Илиан Илиев