Лоши новини за тима от Пловдив, като цели трима играчи ще пропуснат гостуването на "канарчетата" на Берое в мач от шестия кръг на efbet Лига, съобщиха от "жълто-черния" клуб. Новият старши треньор на пловдивчани Желко Копич няма да може да разчита на новото попълнение Антонио Перера, както и на юношата Атанас Чернев, които са извън състава заради контузии. Освен тях, Джеймс Ето'o е наказан заради червения картон, който получи при загубата с 0:2 от Локомотив София в срещата от четвъртия кръг на родния шампионат.

След контролната среща срещу кипърския Неа Саламина, спечелена от "жълто-черните" с 2:1 в събота, футболистите на пловдивския клуб получиха почивка, а от понеделник тренират по веднъж на ден. Първите занимания за седмицата пропуснаха Рой Херман и Па Конате заради леки травми, но лекарският щаб е успял да ги възстанови и те са готови да вземат участие в мача срещу Берое.

Гостуването в Стара Загора ще бъде и официален дебют за новия старши треньор на Ботев -Желко Копич. Срещата ще се проведе в събота, на 13 август от 21:00 часа.