Арсенал следи отблизо развитието на "сензацията" в българския ЦСКА Валентин Антов, пише thehardtackle.com. Според Калчомеркато "артилеристите" ще влязат в трансферен дуел с Рома за 20-годишния защитник през януари.  
 
Взаимоотношенията на техническия директор на ЦСКА  Алън Пардю с английските клубове дават известно предимство на Арсенал, но и "вълците" имат своите козове. Рома е на път да остане без централния си защитник Роджър Ибанес, който е силно желан от Ливърпул. Именно в Антов римляните виждат подходящ негов заместник.
 
Арсенал също иска да се подсили през зимния трансферен прозорец. Очаква се "артилеристите" да се разделят с опитни защитници като Шкодран Мустафи и Сократис, а в същото време Давид Луис не става по-млад. Мениджърът Микаел Артета разполага с Габриел Магаляеш, Роб Холдинг, Пабло Мари и младия французин Уилям Салиба. Последният е спряган за връщане в Лига 1 и с това е свързан интересът към Антов.  Много вероятно е Арсенал да продължи да следи българския национал и да го привлече през лятото.