Адвокатът на дружеството "Ред Енимълс" Станислав Трендафилов коментира вчерашното обявление на съда, касаещо емблемата и активите на ЦСКА. Фирмата плати над 8 млн. лв. за емблемата, но заради спор около земя в Бяла, сумата все още не е разпределена към кредиторите. 

Върховният съд обаче разпореди, че разпределението трябва да се осъществи, като това трябва да се случи в 7-дневен срок след определението на инстанцията. Ето и какво коментира Трендафилов пред вестник "Тема Спорт". 

"Все още не сме получили официално обявлението, за да видим какви са мотивите на съда. Седемдневният срок ще започне да тече от деня, в който го получим. Знаете, че има един актив, който няма как да ни го прехвърлят, защото не беше присъден на клуба - земите край Бяла. От това обявление на съда излиза, че ще платим за нещо, което не е наше."

"Но може и да има някакви мотиви, така че първо трябва да се запознаем с тях, преди да коментираме. Фактът е, че ние сме платили 8-те милиона. Каква е стойността на земите край Бяла не знам точно, защото трябва да им се направи оценка. Точно колко струва този имот в момента нямаме информация." 

"Въпросът е как ще валидираме тази продажба на активите, за да знаем, че ще получим това, за което сме платили. Това вероятно ще стане ясно от мотивите на определението на съда. Също така юридически, след като придобием активите, ще можем да си потърсим правата в съда и емблемата на ЦСКА да не се използва от други лица. Но нека първо да придобием активите", допълни адвокатът.