Отборът на Лудогорец инкасира първа загуба в Лига Европа. Българският шампион допусна поражение от испанския Еспаньол с 0:1 на „Лудогорец арена” в Разград. Възпитаниците на старши треньора Станислав Генчев бяха далеч от формата, показана в първите две срещи от груповата фаза на турнира срещу ЦСКА Москва и Ференцварош и логично този път отстъпиха на своя противник.

Единствения гол в мача бе дело на Виктор Кампусано в началото на срещата след груба грешка в отбраната на домакините. Тимът на Еспаньол доигра срещата с човек по-малко, след като две минути преди края капитанът Хави Лопес получи втори жълт картон.

Въпреки че бе без куп от звездите си, футболистите на треньора Пабло Мачин показаха сериозна тактическа дисциплина и постигнаха своето. В същото време разградчани трудно успяваха да организират бързи атаки, с които да изненадат каталунците,  а наивните грешки в центъра на терена допълнително улесняваха гостите.

В крайна сметка Лудогорец допусна неприятна загуба, която коства първото място на „орлите” във временното класиране в групата. Лидер вече е именно тимът на Еспаньол, който вече има точка повече от разградчани.

В същото време ЦСКА Москва допусна трето поредно поражение в три мача до този момент и на практика се прости с надеждите си за продължаване напред. Московчани отстъпиха с 0:1 у дома от Ференцварош.

Развитието на мача минута по минута!

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!


Мачът на „Лудогорец арена” започна доста спокойно, като в първите няколко минути двата тима не предприемаха сериозни рискове. Гостите от Барселона успяха да стигнат до два поредни корнера пред Пламен Илиев, след които обаче, не последва точен удар в неговата врата.

Първият такъв дойде в 9-ата минута, когато Джоди Лукоки успя да насочи топката с глава в очертанията на вратата след центриране на Сисиньо от фаул, но стражът на гостите бе на мястото си и спаси.

В 13-ата минута обаче, футболистите на Лудогорец допуснаха фрапантна грешка в отбрана, която бе наказана моментално. След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и прати коженото кълбо към наказателното поле на Лудогорец, където Рафаел Форстър подцени ситуацията и позволи на Кампусано да го надбяга и с лекота да стреля покрай Пламен Илиев, за да открие резултата.

Голът на гостите разстрои играта на разградчани, който лесно губеха топката и допускаха твърде много грешки в центъра на терена. Едва в 28-ата минута Лудогорец загатна за себе си, организирайки много добра контраатака по лявото крило. Джоди Лукоки обаче действа твърде разконцентрирано на границата на наказателното поле и лесно загуби топката.

Едва в заключителните минути на първото полувреме футболистите на Станислав Генчев погледнаха по настоятелно към вратата на своя противник. Марселиньо пробва да изненада стража на гостите с далечен удар в 42-ата минута, но след рикошет топката излезе в корнер. Именно след неговото изпълнение дойде и най-чистата ситуация за разградчани пред първата част. След центрирането от ъгловия удар, топката стигна до Стефан Баджи, който стреля с десния крак, но защитник на Еспаньол изчисти пред голлинията.

При последвалата ситуация домакините стигнаха до пряк свободен удар, но изстрелът на Марселиньо не се получи, след като в последния момент бразилецът се подхлъзна и отправи анемичен шут към вратата, който не затрудни стража на каталунците.

Гостите също имаха своите добри възможности. Виктор Кампусано стреля силно по земя, но Илиев спаси, а малко по късно Еспиноса отправи изстрел с глава, който мина на сантиметри покрай левия страничен стълб.

Така първата част на „Лудогорец арена” приключи с минимална преднина на гостите от Испания.

Втората част започна доста вяло, като в първия четвърт час след подновяването на играта двата тима не успяха да отправят нито един точен удар към една от двете врати.

Първата смяна в мача дойде в 59-ата минута, когато Станислав Генчев реши да вкара Якуб Швиерчок, за да поведе атаката на „орлите”. Той замени Джоди Лукоки, който определено бе далеч от познатото си ниво.

В 71-ата минута Антон Недялков се нагърби със самостоятелна акция отляво и бе много близо да застраши сериозно противниковия страж. Левият бранител проби много добре, преодоля защитник на Еспаньол и веднага стреля с десния крак, но над вратата.

Малко по-късно Мавис Чибота също реши да действа индивидуално. Нападателят премина между двама бранители на гостите и стреля от границата на пеналта, но изстрелът му не се получи и не затрудни вратаря на противника.

Гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Хави Лопес си изкара два бързи жълти картона, вторият от които за грубо нарушение срещу Стефан Баджи в 88-ата минута, за което капитанът на Еспаньол получи червен картон. Лудогорец не се възползва от числения си превес в малкото време до края и загуби от предпоследния в Ла Лига.

Още по темата:

Генчев: Една загуба не проемня нищо

Треньорът на Еспаньол: Объркахме Лудогорец

Форстър: Взех грешно решение при гола

Пламен Илиев: Кешеру ни липсваше

Ференцварош разчисти пътя на Лудогорец след успех над ЦСКА Москва

Всички резултати от Лига Европа

Лудогорес - Еспаньол

източник: uefa.com

ЛУДОГОРЕЦ – ЕСПАНЬОЛ 0:1

0:1 Кампусано 13'

Стадион: „Лудогорец арена”, Разград, 11 000 зрители

Съдия: Алиар Агаев (Азербайджан)

Лудогорец: Пламен Илиев – Недялков, Форстър, Моци   , Сисиньо    – Марселиньо, Анисе    (Битон 68'), Баджи-  Вандерсон, Лукоки (Швиерчок 59'), Чибота

Резерви: Дамянов, Терзиев, Битон, Швиерчок, Жоржиньо, Дяков, Икоко

Треньор: Станислав Генчев

Еспаньол: Диего Лопес – Лопес   , Еспиноса, Вия – Корчиа, Мелендо (Рока 68'), Итураспе, Гранеро, Хави Лопес    - Кампусано (Ферейра 78'), Ву Леи (Варгас 61')

Резерви: Прието, Пипа, Ферейра, Дардер, Рока, Варгас, Лозано

Треньор: Пабло Мачин