Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев довери, че отборът му е бил малко муден през първата част, а първата грешка в отбрана е била наказана от Еспаньол (0:1). Наставникът призна, че победата на Ференцварош над ЦСКА Москва, в другия мач, може да се окаже ключова за продължаването напред в турнира за „орлите”.

„Еспаньол е много добър отбор с класни изпълнители. Имахме слаби и силни моменти. Те използваха първата ни грешка, която допуснахме. Ситуациите, които имахме пред вратата им, не ги изиграхме, както трябва, за да вкараме гол”.

„Очаквахме този начин от тях. Движението ни беше по-бавно. На почивката коригирахме позициите, за да изнасяме по-бързо топката. Тогава стояхме вече по-добре и ни се получаваха нещата. След като имахме пасив, прибързвахме. Играхме срещу добър отбор, който добре ни пресира и затваря празните пространства. Нормално е да се допускат грешки – никой не е застрахован.

„Ние стартирахме много добре, така че една загуба не променя нищо. Играем за победа и се надявам на 12-и декември да продължим напред”, каза още Генчев. „Победата на Ференцварош над ЦСКА Москва е добра за нас. Приемаме унгарците”, продължи той.

"Анализи ще направим утре и вдругиден. Със сигурност ще има промяна в начина ни на игра и в поведението ни. През второто полувреме почти изцяло доминирахме. Играта в Испания няма да е нещо страшно, имаме своите шансове. В нашата група до последно няма да се знае кои ще са двата отбора, които ще излязат. Хубавото е, че от 3 мача сме с 2 победи, което е добър актив. Надявам се да спечелим точки от другите мачове, което ще улесни доста задачата ни.  Срещу отбор като Еспаньол няма как всичко да минава гладко и нормално. Ние имаме начин на игра, който следваме".

"Разочаровани сме от загубата, всички бяхме настроени за победа и добър мач. Има неща, които ми харесаха, както има и доста неща, които трябва да изчистим, но това е част от футбола.  Не е имало по-голям респект, срещу всеки подхождаме по един и същи начин, не се страхуваме от никой, пробваме да се надиграваме с всеки, срещу когото играем", завърши Генчев на брифинга.