Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, изпълнителният директор на „Национална спортна база“ ЕАД Пламен Манолов и заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Антон Попов инспектираха стартиралия ремонт на съблекалните на Националния стадион „Васил Левски“.

Помещенията ще претърпят пълна реконструкция, като ще бъдат подменени всички настилки по пода, стените и тавана, ще се направят нови бани и санитарни възли и ще бъдат поставени чисто нови мебели, индивидуални шкафчета и осветление. Стойността на ремонта е около 80 000 лв.

„Това е представителният стадион на България и е много важно да посрещаме гостуващите отбори при възможно най-добри условия. Добрите финансови показатели на „Национална спортна база“ през тази година и ръст на приходите от близо 1,5 млн. лв. ни позволиха да заделим средства както за ремонта на съблекалните на Националния стадион, така и за реконструкцията на високопланинската база Белмекен“, заяви министър Кралев.

Както е известно през 2015 г. бяха подменени тревното покритие и поливната система на стадиона и бе закупено ново информационно табло.

През 2017 г. на стадион „Васил Левски“ предстоят домакинства на националния ни отбор по футбол от световни квалификации срещу Холандия, Франция и Швеция. Първи новите съблекални ще използват играчите на „Лудогорец“ и „Копенхаген“, които на 16 февруари излизат в първи мач от 1/6 финалите на Лига Европа.

За 2 години Министерството на младежта и спорта финансира изграждането и ремонта на 33 обекта в 16 областни центъра. От тях 23 са готови, а 10 са в период на изпълнение.