Последните зонални мачове от турнира „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ стартират на 11 юни в София. Тази събота, в 10:00 часа, спортен комплекс „Академика – 4 км“ ще събере всички училищни отбори от София, класирали се за зоналната фаза на турнира. За пръв път в историята на инициативата зона София ще бъде домакин не само на турнирите за подрастващи между 12-14 години, но и на мачовете за новата възрастова група между 15-16 години.

На 11 юни София ще стане арена на завладяващи футболни страсти по време на надпреварата за най-добрите тимове от региона от двете възрастови групи. Спортният дух от терена ще се пренесе във всички забавления и игри, сред които е и „Веселата джага“, предизвикващща футболните фенове да изпробват уменията си и да спечелят страхотни награди. Танцовият формат „Раздвижи своя талант“ ще бъде притегателна зона за всички присъстващи, които са готови да бъдат активни и обичат да се движат и танцуват. В тях ще се включи и талантът от X-Factor Кристиaн Костов, който ще се забавлява заедно с поддръжниците на футболните отбори и техните семейства.

Дългоочакваният голям финал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще се проведе в дните между 17-19 юни 2016 г. в комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5, София. В новия парк „Възраждане“, младежите ще се борят за голямата награда на турнира – посещение на четвърт-финален мач от най-очакваното футболно събитие това лято UEFA Euro 2016 във Франция. За юбилейното издание на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ ще бъдат връчени и две специални награди за феърплей, а лично кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще отличи избраните софийски отбори. Звезди като Михаела Филева, Михаела Маринова, Кристиан Костов и Михаил Христов също ще присъстват на събитието, за да покрепят финалистите. Заедно с гостите и феновете в парка, те ще се забавляват и спортуват. Традиционно ще се организират и разнообразни забавни игри, по време на които участниците ще могат да печелят награди, а музика и танци ще съпровождат футболните мачове.

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в зона София е включена и нова възрастова група – между 15 и 16 години. Отборите победители от всяка зона ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.