Най-добрият футболен отбор от Варненския регион във футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ заслужи своето място на финала по време на оспорвани съревнования в съботния ден с още 28 отбора от областта. Учениците от 7 СОУ „Н. Геров“ ще бъдат представителите на зона Варна, които ще се състезават за голямата награда в турнирите. Те ще имат възможността да спечелят посещение на мач от четвъртфиналите на UEFA EURO 2016 във Франция. Морската столица стана арена на множество игри и забавления, които протекоха паралелно с битките на зеления терен. За да подкрепи състезаващите се отбори и за да се забавлява заедно със своите фенове, в града пристигна новоизгряващата звезда Михаела Маринова, която за пореден път доказа своите музикални умения както на микрофона, така и на сцената на вълнуващото танцово предизвикателство „Раздвижи своя талант“. Певицата окуражаваше своите фенове да се впуснат в неспирни игри и танци, а най-добрите участници си тръгнаха със страхотни награди и незабравими спомени.

След Благоевград, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора – и зона Бургас ще излъчи своя представител на финалите на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, които ще се проведат в периода 17-19 юни в комплекса „Спортна София 2000“ в Зона Б-5. „Купата на Coca-Cola: Движи се!” ще търси своите шампиони на територията на още два града в страната. Това са градовете Бургас – 4 юни и София – 11 юни.

Coca-Cola

На 17, 18 и 19 юни 2016 г. първенците от всички 8 града ще се впуснат в битка за първото място. Любимите на хиляди тийнейджъри музикални звезди Михаела Филева, Михаела Маринова, Кристиан Костов, както и двукратният параоломпийски шампион Михаил Христов ще бъдат сред специалните гости на финалите, за да подкрепят учениците, да се раздвижат и да спортуват заедно с феновете. По традиция ще бъдат организирани и разнообразни забавни игри, по време на които участниците ще могат да се сдобият с награди, а музика и танци ще съпровождат футболните мачове през целия ден. 

Coca-Cola

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в зона София е включена и нова възрастова група – между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка зона ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

 

Coca-Cola