Русе вече има своя финалист в междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“. Това е отборът на СОУПНЕ „Фридрих Шилер“, който ще участва във финалния кръг на първенството следващия месец в София и ще се бори за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ – посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016 г.

Докато отборите защитаваха своето място на полуфинала и даваха най-доброто от себе си на футболното игрище, музикалното откритие Михаела Маринова се забавлява, заедно с феновете дошли да подкрепят младите футболисти. Турнир по джаги, игри и състезания и предизвикателството по танци „Раздвижи своя талант“ отличиха най-активните участници.

След Русе и Варна ще посрещне отборите, които ще се впуснат във футболна надпревара за място на финалите на турнира. На 28 май в спортен център „Младост”, 28 отбора ще премерят сили на терена, а за доброто им настроение ще се погрижи отново Михаела Маринова. Тя ще бъде на стадиона, за да стане свидетел на футболните емоции и да подари незабравими спомени на участниците, техните приятели и семейства.

Вече са ясни финалистите в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ от шест зони в страната: Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново и Русе. Предстои още три града да бъдат домакини на мачовете за титлата – гр. Варна (28 май), гр. Бургас (4 юни) и гр. София (11 юни). На 17, 18 и 19 юни победителите от всички осем полуфинала ще се впуснат в битка за почетното първо място и за голямата награда тази година – посещение на мач от полуфиналите на UEFA EURO 2016 г.

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир "Купата на Coca-Cola" мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на Купата на Coca-Cola: Движи се! е включена и нова възрастова група между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка община ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

ПРОГРАМА:

Период

Етап

февруари – март 2016 г.

Вътрешно-училищен

19-20 март 2016 г.

Районен турнир – зона „София“

12-14 години

26-27 март 2016 г.

Районен турнир – зона „София“

15-16 години

16 април 2016 г.

Зона „Благоевград”

23 април 2016 г.

Зона „Пловдив”

24 април 2016 г.

Зона „Стара Загора”

14 май 2016 г.

Зона „Велико Търново”

21 май 2016 г.

Зона „Русе”

28 май 2016 г.

Зона „Варна”

4 юни 2016 г.

Зона „Бургас”

11 юни 2016 г.

Зона „София”

17-19 юни 2016 г.

Финал в София