Името на предпоследния отбор, който ще заеме своето място на финала на футболния турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, ще стане ясно тази събота (04.06.2016 г.). 
Бургас е предпоследната спирка на първенството. Общо 28 училищни тима от региона ще се съревновават на зеления терен. Първият съдийски сигнал в съботния ден ще прозвучи точно в 09:00 часа в спортен център „Изгрев” (районен парк „Изгрев“) в Бургас.

Множество изненади ще очакват посетителите на тазгодишния регионален полуфинал на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“. 

За да подкрепи футболните отбори и за да се забавлява заедно с присъстващите момичета и момчета, в града ще пристигне талантливата Михаела Маринова. Тя ще въвлече всички поддръжници на младите футболисти в неспирни танци в рамките на състезанието „Раздвижи своя талант“. Още множество игри и състезания с награди ще очакват всички жители на областта по време на спортния празник в съботния ден.

Тази година Михаела Маринова мотивира футболните запалянковци и фенове не само на стадиона, но и извън него. Заедно със свои колеги тя отправя различни предизвикателства към подрастващите в платформите Facebook и MySPARX. 
 

Михаела Маринова

източник: Coca Cola

В момента тече и единадесетото по ред предизвикателство към феновете под надслов „11-ти кръг: Спортитстът“, отправено именно от Михаела Маринова. Певицата предизвиква футболните запалянковци да споделят защо обичат спорта, като довършат изречението „Обичам спорта, защото...?“. Феновете могат да участват в отговорят на изпълнителката в MySPARX до 13:00 ч. на 13 юни 2016 г., a всички участвалите ще имат шанса да спечелят 16 ваучера на стойност 50 лв. от SportDepot. 

След Бургас, зона София ще излъчи своя финалист на 11 юни, а седмица по-късно всички отбори, стигнали до финала ще се съревновават за престижния приз и за посещение на четвъртфинален мач на UEFA EURO 2016 във Франция. На 17-ти , 18-ти и 19-ти юни комплекс „Спортна София 2000“ в Зона Б-5, София ще събере както участниците, така и техните родители, приятели и фенове. 

игри

източник: Coca Cola

Специално за да се погрижат за доброто настроение и да подкрепят участниците, на стадиона ще бъдат любимите на хиляди тийнейджъри музикални звезди Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов, както и двукратния световен шампион на скок на дължина за хора с увреждания Михаил Христов. 

Вече 5 поредни години междуучилищният футболен турнир „Купата на Coca-Cola“ мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Състезанието се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. 

Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в зона София е включена и нова възрастова група – между 14 и 16 години. Отборите победители от всяка зона ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, а по традиция всички фенове на футбола могат да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

ПРОГРАМА:

Период
Етап
февруари – март 2016 г.
Вътрешно-училищен 
19-20 март 2016 г. 
Районен турнир – зона „София“
12-14 години 
26-27 март 2016 г. 
Районен турнир – зона „София“
15-16 години
16 април 2016 г. 
Зона „Благоевград”
23 април 2016 г. 
Зона „Пловдив”
24 април 2016 г.
Зона „Стара Загора”
14 май 2016 г. 
Зона „Велико Търново”
21 май 2016 г.
Зона „Русе”
28 май 2016 г. 
Зона „Варна”
4 юни 2016 г. 
Зона „Бургас”
11 юни 2016 г. 
Зона „София” 
17-19 юни 2016 г. 
Финал в София