Съдийската комисия излезе с официално становище след извънредното си заседание вчера. От него става ясно, че някои рефери са са представили незадоволително, но пък за сметка на това работата на съдийските наблюдатели и оценена високо. От СК обаче не уточняват кои арбитри са получили ниски оценки и какви наказания са получили.  
 
Ето и цялото съобщение в сайта на БФС:
 
"На свое извънредно заседание проведено на 08.10.2020г., СК при БФС разгледа представянето на съдиите. След задълбочен анализ на всички важни ситуации от изминалите кръгове в Първа и Втора професионална лига се констатира, че в някои от срещите представянето на определени футболни съдии е незадоволително.
 
Допуснатите грешки от съдийско естество са коректно отразени в докладите на съдийските наблюдатели и съдиите са получили съответните оценки, съгласно скалата за оценяване на УЕФА и БФС.
 
Спрямо съдиите, които са получли незадоволителни оценки се приложи „Правилника за футболното съдийство“ - спиране на съдийски права за определен период от време, според оценката.
 
СК при БФС изисква от съдиите отговорно отношение и недопускане подценяването на нито една футболна среща, с цел да възтържествува феърплеят и справедливостта на терена.
 
Комисията задължава съдийските наблюдатели да отразяват обективно и коректно представянето на съдиите."