Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев присъства на тържеството, организирано от третодивизионния ЦСКА 1948 по повод 70-годишния юбилей на ЦСКА.

„Искам да честитя 70-годишния юбилей на всички, които обичат ЦСКА, които искат ЦСКА да бъде онзи отбор, който побеждаваше европейските колоси и топлеше сърцата на милиони”, коментира Петричев.

Попитан това този ЦСКА ли е, Петричев отговори, визирайки ЦСКА 1948: „За мен този ЦСКА е ЦСКА, който избра трудния път към завръщането в елита, но за мен този път освен, че е труден, той е достоен и заслужава уважение. Защото крайната цел е по-сладка, когато я постигнеш по другия начин.”

А как гледа на другия ЦСКА, който играе в Първа лига, Ангел Петричев коментира: „На тях гледам като отбора на Литекс, който се премести в София, преименува се на ЦСКА-София и в официалните документи до УЕФА написа, че се е преименувал с маркетингова цел.”

Попитан за думите на Гриша Ганчев, че има отбор, чието място е запазено в българското първенство, Петричев коментира: „Вече имах възможността да го кажа. За мен това е един нескопосан опит за игра с публиката, за консолидация на феновете, за посочване на врага, срещу който да се обединят. Но за мен това може да работи в даден момент, но не може да работи в дългосрочен план за управлението на един клуб. Не може един клуб да съжествува и да работи на базата на омразата към врага. Първо, трябва да се направи къщичката по почтения начин, а след това да влезеш в битка с опонентите. Виждате, че и колегите от Левски са тук, което е един изключително важен знак, защото знаете, че през годините Вечното дерби е носело една особена семантика и аз съм сигурен, че колегите от Левски също с нетърпение очакват да се завърне Вечното дерби.”

На въпрос за предстоящия тази вечер сблъсък с ЦСКА в среща от 33-ия кръг на Първа лига, Ангел Петричев заяви: „Лудогорец ще подходи сериозно към този мач, както към всеки друг. На първо място играем за нашата чест, за нашите привърженици и всички хора, които искат хубав двубой. Убеден съм, че момчетата ще отложат ваканционното настроение и ще излязат да изнесат един хубав мач.”

За подновяването на договора на треньора Димитър Димитров- Херо, Петричев каза: „Мисля, че нашият собственик беше категоричен. Този въпрос си го задаваме всеки ден, когато видим микрофони. Не стои на дневен ред.”

„Битката е приключила, Лудогорец е шампион. Аз вярвах, че нашите футболисти имат класата, увереността и потенциала да станат шампиони достатъчно рано, за да можем по-рано да се насладим на успеха”, каза Петричев по повод битката за шампионската титла на България.

Попитан дали ЦСКА 1948 е пешка или цар, Ангел Петричев заяви:

„На този въпрос ще отговорят самите те. Аз не бих оприличил този отбор като пешка, защото очевидно тук са се събрали хора, които опитват да постигнат една цел с почтени средства, но е рано да ги обявяваме за царе. Имат да свършат още работа. Много път имат да извървят докато бъдат короновани.”

„Всеки човек има право да започне собствен професионален път. Това, че Теменуга Газдова е мой колега в никакъв случай не значи, че нейният син няма право на собствен избор в живота. За него като потомствен цесекар беше много по-лесно да се слее с тълпата, а момчето реши да тръгне по този път”, коментира Петричев по повод Никола Газдов, който е член на управата на ЦСКА 1948 и син на служителка в Лудогорец.

„Интерес към наши футболисти слава Богу винаги е имало, но Лудогорец не продава простой ей така. Когато правим трансфер, го правим както трябва. За да се разделим с някой играч, зависи каква оферта ще получим. Към момента няма такава, която да си заслужава внимание. По отношение на входящите трансфери, там компетентният човек е Методи Томанов, който винаги внимателно планира”, завърши Ангел Петричев.