Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов уважи празненството, организирано от ЦСКА 1948 по повод 70-годишнината на ЦСКА.

„Ние отговаряме ва една любезна покана, която получихме. Вчера бяха така добри също да ни поздравят за 75-годишнината на Георги Аспарухов. Това е в колегиалния тон на хората, които работят в българския футбол”, коментира Краси Иванов и заяви, че „сините” не са получавали покана от елитния ЦСКА, който играе в Първа лига:

„Не, не сме получавали от тях покана. Да говорите за парти, на което не сте поканени е неуместно.”

Левски и Лудогорец уважиха ЦСКА 1948 по случай 70-годишнината

Иванов бе попитан за стари обиди между „сини” и „червени”, и сподели:

„Силно се надявам тези времена да са останали в историята. За мен беше изключително позитивен мача между Левски и Ботев. Двете агитки се отнесоха колегиално. Присъстваха легенди на българския футбол. Това е атмосферата на стадионите, която се надяваме да виждаме.”

На въпрос кой от двата клуба припознават, Красимир Иванов каза: „Ние не можем да бъдем съдник в тази история, защото очевидно тя има и чисто правен елемент, така че ние предпочитаме колкото по-обрано можем да се движим по темата, толкова по-добре.”

За предстоящото гостуване на Бока Хуниор изпълнителният директор на Левски коментира: „Тук и съдбата беше благосклонна към нас. Възможността изникна почти спонтанно, свързана с тяхното пътуване в Европа.  Те търсеха възможност да направят още един демонстративен мач в Европа. Ние пък търсехме вариант, в койт о да отбележим в средата на лятото 75-годишнината на Гунди с едно по-интересно събитие, така че просто звездите се подредиха по правилния начин за нас.”

За подготовката за финала в турнира за Купата на България, Иванов заяви:

„Тя подготовката тече от доста време. Концентрацията е на много високо ниво. Останаха няколко дни до сряда. Очаквам, че особено след мача снощи, каквото е останало да се разпродаде.  Въпреки това моето очакване е, че в сряда ще има някаква форма на напрежение, защото 30-40% за такива мачове се продават в последния ден. За хората, които искат да дойдат по-добре през уикенда са си купят билети.”

„От сутринта бях в мероприятия, така че бях изцяло потопен в тази атмосфера. Понякогат нещата се подреждат така, че иглежда неговият дух беше на стадиона. Празникът на стадиона беше съвсем свободен, дойдоха много хора с деца, за нас беше краят на един истински празничен ден.Ние се надяваме качеството на българския футбол да се повишава. Колкото по-интересни противопоставяния има, толкова по-добре.  Тази година по начина, по който играта и Ботев, и Берое създадоха във финалта афаза на шампионата доста напрежение и интерес. За нас като футболен клуб интересът е конкуренцията да е максимално силна”, коментира още Красимир Иванов и добави:

„Оферта от турски клуб за Яблонски няма в Левски. И от друг клуб няма. Всички футболисти, които са тук под наем сме ги привлекли с идеята да помогнат на отбора. С приключването на финала в сряд този разговор ще бъде активно воден. Смятам, че за голяма част от тях, ние имаме желанието да запазим състава. Радвам се, че всички тези, които са под наем при нас бързо усетиха атмосферата на Левски и се вписаха в отбора.”