Капитанът на Славия Георги Петков прие с усмивка наградата си за Играч на мача при нулевото реми срещу Черно море в 21-ия кръг на А група. Опитният страж събра най-голям вот заради чудесните си спасявания, като същевременно призова за по-умерени очаквания към подмладения състав на „белите“.

„От доста години вече провеждам тежки подготовки – и лятото, и зимата. Накрая логично очакваш с нетърпение да почнат мачовете. Имахме желание днес да победиме, но изпуснахме доста положения. Все пак не бива да забравяме, че в групата от 18 човека имаше 10 юноши, което ме радва“, каза Петков.

„Да ви кажа честно, щом резултатът е 0:0, значи е справедлив. Мисля, че който беше успял да вкара първи, щеше да се поздрави с победата. В първия мач винаги има напрежение да не загубиш, така че 0:0 ми звучи справедливо.“

Вратарят на Славия също така не пропусна да коментира високата цел, която новият наставник Александър Тарханов постави след идването си – преследване на третото място във временното класиране.

„Винаги, когато има нов треньор, той идва със своите изисквания и системи. Гледаме да не напаснем към тях. Той е тук от не много време, надявам се да ни помогне с неговите умения и да се развиват тези футболисти.“

„Трудно ще ни е да влезем в тройката, треньорът има доста високи очаквания. Пак казвам – имаме доста млади футболисти. Сега, не ни е поставяно за цел шампиони да ставаме. Ако можем да влезем в тройката, влизаме“, завърши Петков.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS