Тройка със сирената на Антъни Дейвис донесе победата на Лос Анджелис Лейкърс със 105:103 над Денвър Нъгетс в мач номер 2 от финала в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Дейвис вкара най-важния изстрел в мача от 45-градусов ъгъл вляво, като по този начин позволи на "езерняците" да поведат с 2:0 победи в серията и да се доближат на само още две от участие във финала в НБА за първи път от 2010 година насам.

30 снимки

"Езерняците" можеше да се намират и в много по-трудна ситуация, тъй като Денвър успя да стопи преднината им от 16 точки, която бе фиксирана в началото на второто полувреме. С основна заслуга за това бе Никола Йокич. Сръбският център завърши с 30 точки, 6 борби и 9 асистенции. Той вкара последните 12 точки за "златните буци" и бе единственият в тима на символичните гости, който успя да се разпише в заключителните пет минути на двубоя.

Въпреки усилията на Йокич, които срещнаха по-сериозна подкрепа единствено от Джамал Мъри и Майкъл Портър-младши, реализирали 25 и 15 точки съответно, това не бе достатъчно да се преодолеят 57-те точки на звездите на Лейкърс Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс. Дейвис приключи срещата с 31 точки и 9 борби на сметката си, докато Джеймс остана с 26 точки и 11 борби. Дани Грийн и Кентейвиъс Колдуел-Поуп добавиха по 11 точки за Лейкърс.

Мач номер 3 от серията, която се играе в балона в Орландо, е в нощта на вторник срещу сряда.