Отборите на Сан Антонио Спърс и Торонто Раптърс почетоха баскетболната легенда Коби Брайънт по оригинален начин в началото на мача между двата тима тази нощ. Двата тима излязоха на паркета в Сан Антонио само часове след трагичната хеликоптерна катастрофа, отнела живота на Брайънт, дъщеря му Джиана и още седем души. В началото на срещата два тима оставиха един след друг да изтекат 24-те секунди от часовника, без да играят, в чест на номер 24, с който Коби игра във втората половина на кариерата си.

По време на двубоя, завършил с успех за Раптърс, играчите и треньорите на двата тима видимо бяха разстроени от новината за кончината на Брайънт. "Всички знаят колко велик играч беше той, но той беше много повече от това. Той притежаваше несравним състезателен дух и точно харесваха всички у него. Неговата концентрация, неговият хъс, волята му за победа. Всички изпитваме усещането за огромна загуба. Той означаваше толкова много за нас, милиони хора по света го обичаха по много различни причини. Това е трагедия, думите не могат да опишат как се чувстваме", коментира треньорът на Спърс Грег Попович.

Звездата на Сан Антонио ДеМар ДеРоузан също изрази мъката си. "Той беше всички за мен, без него изобщо нямаше да съм тук", сподели той. /БГНЕС