Трагичната смърт на баскетболната легенда на Лос Анджелис Лейкърс - Коби Браянт разтърси спортния свят снощи. 41-годишният американец загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния, заедно с една дъщерите си и още няколко души на път към баскетболен мач.

GettyImages
67 снимки

Трагедията накара множество спортисти, политици и най-различни известни личности да изкажат съболезнованията си в социалните мрежи. Австралийският тенисист - Ник Кирьос, който е страстен почитател на баскетбола от години, изрази почитта си към покойния гард по свой собствен начин. Лошото момче на тениса излезе с екип на Лейкърс в 1/8-финала си срещу Рафал Надал на Откритото първенство на Австралия и проведе 5-минутната тренировка с него на гърба си. Той бе облякъл потника с №8, който 41-годишният баща на 4 дъщери носеше в първите си години в Града на ангелите, а самият Ник трудно спираше сълзите, които се стичаха от очите му.

Кирьос много пъти е заявявал, че ако не е тенисът, е щял да играе именно баскетбол. Въпреки че тези два спорта са коренно различни, Ник Кирьос и всички останали имена от световния спорт ни доказват, че всички те са едно огромно семейство, което се подкрепя в най-тежките моменти.