ЛеБрон Джеймс има само един съперник за изпреварване, за да оглави реализаторската класация в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА), пише агенция АП.

От октомври 2003 година, когато Джеймс изиграва първия си мач в НБА и отбелязва 25 точки, а тогавашният му тим Кливланд губи от Сакраменто, той преодолява 2707 други състезатели. Единственият оставащ в момента е лидерът Карим Абдул-Джабар.

ЛеБрон Джеймс вече има на сметката си 37 062 отбелязани точки в асоциацията, докато легендарният Джабар, който държи рекорда от 1984 година, е реализирал 38 387.

„Усещането да знам, че съм близо до подобряване на един от най-ценните рекорди в НБА, за който хората казваха, че е невъзможно, е супер“, заяви Джеймс. Той записва средно 27,1 точки на мач в кариерата си до момента и ако поддържа това темпо ще са му необходими 49 срещи, за да оглави класацията за най-много отбелязани точки в НБА.

Карим Абдул-Джабар игра 20 сезона, а Джеймс също влиза в 20-ата си състезателна година в НБА.

„Никога не съм бил човек, който се опитва да измами играта. Винаги съм полагал много труд“, каза още баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс.