Четирикратният носител на приза за "Най-полезен играч" в НБА ЛеБрон Джеймс се изкачи на осмо място в класацията при реализаторите за всички времена, след като задмина легендата на Филаделфия и Хюстън Моузес Малоун. Джеймс вкара 34 точки за победата със 114:108 след продължение над Милуоки и вече има общо 27 442 точки в кариерата си, с 33 повече от Малоун.

Срещата с Милуоки обаче не бе никак лесна за Краля и съотборниците му, които изоставаха в резултата по-малко от 30 секунди преди края. Тогава обаче Джеймс реализира тройка, с която изведе Кливланд напред в резултата за 110:108, а след това гостите затвориха мача с точно изпълнени наказателни удари.

Кайри Ървинг прибави 28 точки за успеха на Кливланд, докато за Милуоки най-резултатен с 30 точки бе Джабари Паркър. Гръцкият национал Янис Антетокунбо добави 25 точки, но напусна за 6 лични нарушения минута преди края на срещата.

Пати Милс рализира тройка 12 секунди преди края на мача, за да донесе победата на Сан Антонио със 102:100 над Хюстън в един от най-интересните мачове тази нощ. Загубата сложи край на серията на "ракетите" от 10 последователни успеха.

Най-резултатен за Сан Антонио бе Кауай Ленард, който реализира 21 точки. Ламаркъс Олдридж завърши с "дабъл-дабъл" от 17 точки и 10 борби, докато за Хюстън с 31 точки приключи Джеймс Хардън.

Демаркъс Казънс реализира 55 точки, а Сакраменто се наложи със 126:121 над гостуващия Портланд.

Двубоят бе много интересен, а самия му край дори драматичен. Казънс получи второ техническо нарушение, след като назъбникът му изхвърча от устата му точно пред пейката на Портланд. Центърът на домакините бе изгонен от игра и се прибра в съблекалнята, но в последствие съдиите решиха, че действията на Казънс не са били умишлени, а случайни и той бе върнат в игра.

Тай Уолсън прибави 16 точки за успеха на Сакраменто, а за Портланд с 36 точки завърши Си Джей Маккълъм.

В най-резултатния мач от тази нощ Орландо победи Маями със 136:130 след две продължения.

Двата тима размениха водачеството си 27 пъти, а 11 пъти резултатът бе равен. В крайна сметка обаче гостите, водени от завършилите с по 26 точки Никола Вучевич и Еван Фурние, спечелиха срещата.

За Маями с по 32 точки се отличиха Тайлър Джонсън и Хасан Уайтсайд. /БТА