Най-добрият играч на Лос Анджелис Лейкърс – ЛеБрон Джеймс, направи интересно разкритие след първата победа на отбора му във финалната серия на тазгодишните последни мачове в НБА. Лейкърс победи със 116:98 Маями Хийт, за да поведе с 1:0 в серията на най-силната баскетболна лига в света.

ЛеБрон отново бе перфектен, като се нуждаеше само от още една асистенция, за да запише рекорд по трипъл-дабъл в плейофите. За него мачът свърши с 25 точки, 13 борби и 9 асистенции.

Краля вече е оставил първия мач зад себе си и е максимално фокусиран върху следващия, тъй като не иска да допуска грешките, които е правил в миналото. ЛеБрон си спомня за случаите, в които не е успявал да затвори финалите след перфектен старт. Най-близкият му спомен е до поражението на неговия тогава Маями от Далас, когато „горещите” на дваж пъти повеждат, но Маверикс в крайна сметка вдигат трофея. „Това ме „яде” и досега. Далас ни пречупиха и направиха фамозен обрат. Имам опит във финалите, така че знам как да реагирам. Не искам да позволявам на себе си да ми се случва пак подобно нещо. Това е причината да съм сега тук при вас”, каза ЛеБрон.