Антъни Дейвис бе най-резултатен с 34 точки, а Леброн Джеймс добави други 26 и Лос Анджелис Лейкърс победи със 114:108 Денвър в четвъртия мач от финалната серия на Западната конференция в Националната баскетболна асоциаия на САЩ и Канада (НБА). Лейкърс, които не загубиха преднината си в последните три четвъртини, водят с 3:1 победи.

Джамал Мъри завърши с 32 точки и осем асистенции за Нъгетс, но той не бе точен в трите си стрелби от зоната за три точки.

След като загубиха за първи път в серията във вторник, днес Лейкърс водеха с десет точки в първата четвъртина, с 12 във втората и с 11 в третата. Нъгетс все пак успяха да се доближат до една точка при 86:87 в началото на последната част, но ЛА не допусна изненада. Джеймс вкара две стрелби от нарушение за 111:104 само 59 секунди преди сирената, а Ражон Рондо и Антъни Дейвис подпечатаха успеха с още три точки.

Така Лейкърс са само на една победа от първа финална серия в НБА от 2010 година насам, когато спечелиха титлата. Следващият мач е насрочен за събота.