Отборът на Лос Анджелис Клипърс победи със 103:97 Лос Анджелис Лейкърс в първото дерби за сезона на Града на ангелите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Символичните гости от Клипърс стигнаха до успеха с много балансирана игра в атака, като натрупаха аванс от осем точки в третата четвърт, която спечелиха с 29:21. На полувремето резултатът бе равен - 56:56.

Звездата на "ножиците" Кауай Ленард вкара 14 точки и овладя 7 борби в първия си мач след повече от година заради лечение на тежка контузия в коляното, а повече точки от него вкараха само Джон Уол и Пол Джордж, които реализираха по 15. Маркъс Морис-старши също вкара 14 точки, а с толкова приключи и центърът Ивица Зубац, който овладя и рекордните в кариерата си 17 борби.

За домакините от Лейкърс, които допуснаха второ поражение в два мача от началото на сезона, 26 точки вкара Лони Уокър. Антъни Дейвис завърши с 25 точки, а с 20 точки и 10 борби остана ветеранът ЛеБрон Джеймс. Проблем за "езерняците" се оказа неточната стрелба на Ръсел Уестбрук. Гардът не вкара нито една от 11-те си стрелби от игра към коша на Клипърс, записвайки първо подобно постижение от 2016 година насам, и остана с едва 2 точки.

С втора стартира сезонът и за Филаделфия 76ърс. У дома Сиксърс отстъпиха с 88:90 на Милуоки Бъкс. Филаделфия изоставаше с 13 точки в началото на последната четвърт, но чрез Джеймс Хардън успя да се завърне в мача. Половин минута преди края два точно изпълнени наказателни удара от Пи Джей Тъкър дадоха аванс на домакините от 88:86, но в ответната атака Уесли Матюс вкара тройка, за да върне преднината на Милуоки.

Последва атака Джеймс Хардън от тройката, но тя бе неуспешна и Милуоки запази преднината си.

Най-резултатен за победителите бе Янис Антетокунбо с 21 точки и 13 борби. 17 точки добави Брук Лопес, докато с 12 завърши Грейсън Алън.

За Филаделфия Хардън вкара 31 точки, а с по 15 остана Тайрийс Макси и Джоел Ембийд.

Срещи от програмата на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада:

Филаделфия - Милуоки - 88:90

Лос Анджелис Лейкърс - Лос Анджелис Клипърс - 97:103