Носителят на приза за Най-полезен играч във финалите Кауай Ленард ще се откаже от последната година от настоящия си договор с Торонто Раптърс, за да стане свободен агент. Това обаче не означава, че той ще напусне канадския тим, напротив, медиите отвъд Океана вярват, че той сериозно обмисля възможността да преподпише.

Ленард трябваше да навлезе в последната пета година от конракта си на обща стойност 94,3 милиона долара и да прибере през нея 21,3 милиона, но отказвайки се от тях той ще има възможност да вземе доста по-голяма сума.

Още на 30 юни Торонто ще може да предложи на 27-годишното крило 5-годишен договор на стойност 190 милиона, като сумата е средно с около 3 милиона повече на година от тази, която може да даде всеки друг тим в лигата.

През миналия сезон Ленард регистрира рекордните в кариерата си 26,6 точки средно на мач, а в плейофите реализира общо 732 точки - трето най-добро постижение за всички времена, като така бе с основен принос за това Торонто да спечели за първи път титлата в НБА.

Ако Ленард все пак откаже да преподпише с Раптърс, фаворит за подписа му е тимът на Лос Анджелис Клипърс. /БТА