Голямата звезда на Торонто Раптърс Кауай Ленърд сам пое нещата в ръце и изведе тима си до важна победа в гостуването на Филаделфия Севънтисиксърс в полуфиналната серия в Източната конференция на НБА. Канадците надделяха със 101:96 и доведоха нещата до абсолютен паритет - 2:2 победи. 

Ленърд беше навсякъде за отбора си и наниза феноменалните 39 точки, овладя и 14 борби, но по-важното е, че точките му идваха в моменти, в които Раптърс имаха най-голяма нужда и на практика той реши с изявите си изхода от двубоя. 

Битката през целия мач беше изключително завързана и се водеше предимно точка за точка. Най-големият аванс беше 11 точки в полза на Торонто, но това беше само в един-единствен момент в първата четвърт. 

В останалата част на срещата всичко се развиваше френетично бързо и резултатът беше опасно близо до равенството постоянно. Но след завързаните последни минути гостите се озоваха на страната на победителите и завързаха още повече серията. 

Освен Ленърд с феноменалните си показатели, огромна помощ за успеха оказаха още Марк Гасол с 16 точки, Кайл Лаури с 14, Серж Ибака с 12 точки и 9 борби, както и Дани Грийн, който добави 11 пункта. Всъщност, единственият извън този квинтет с точков актив от състава на Торонто беше само Паскал Сиакам, който остана с 9 точки. 

За Филаделфия Джими Бътлър беше най-полезен със своя дабъл-дабъл от 29 точки и 11 борби. Джей Джей Редик с 19 точки също допринесе много, а с двуцифрен актив завършиха още Тобайъс Харис с 16 точки и Джоел Ембийд с 11. 

Петата среща от серията е на 8 май вече в Торонто.