Може би най-голямата звезда в НБА в момента ЛеБрон Джеймс подходи с огромно уважение към следващия съперник на неговия Кливланд Кавалиърс в плейофите на НБА. "Кавалерите" играят с Атланта Хоукс на финала на Източната конференция. 

Двата тима бяха най-добрите на Изток през редовния сезон и въпреки леките затруднения на полуфиналите, стигнаха до директен сблъсък за титлата в конференцията. "Ястребите" имат домакинското предимство заради първото място преди плейофите и затова си заслужиха похвалите от Краля.

"Ще се изправим срещу един страхотен отбор, който почти не показа слабости през цялата година. Те станаха номер едно в конференцията заслужено и са много качествен състав, който ще ни затрудни максимално."

"Силната им страна е балансът. Затова не можеш да извадиш един човек, който е лидер, а целият им отбор е такъв. За да ги биеш, трябва да неутрализираш и петимата на терена. А това е много тежко", сподели Джеймс в навечерието на битките с Атланта. 

Първата среща между двата отбора ще се играе в нощта на 20 срещу 21 май. Играе се до четири победи от седем мача, а победителят среща най-силния отбор от Западната конференция в спора за титлата в НБА.