Лидерът на националния отбор по баскетбол Александър Везенков бе доволен от победата над Португалия с 91:65 в световна квалификация и благодари на публиката в Ботевград за подкрепата.

„Началото на мача ни даде малко повече самочувствие, което беше важно, защото португалците бяха много мотивирани и надъхани след последния си мач. Ние знаехме, че искаме да зарадваме нащата публика, на която благодаря, че дойде и искрено се надявам през ноември да се видим пак тук. Определено в последния мач няма да отидем само да се разходим. Мисля, че най-ценното днес бе, че играхме като колектив“, заяви Везенков.

„За мен най-хубавото е това, което се случи след мача. Толкова много деца ни чакаха за един автограф и за една снимка - затова играем баскетбол. Затова дойдох и се надявам да дойда и ноември, защото много ми се играе. Имах един тежък сезон, по време на който не се радвах на баскетбола“, коментира Александър Везенков.

Колкото до конфликта между Евролигата и ФИБА и проблемът с участието на играчи в прозорзите за световните квалификации, Везенков каза: „Не зависят много неща от нас. Надявам се това да приключи, защото всеки един състезател иска да играе за националния отбор и пред своите фенове. Да, баскетболът вече е бизнес, но не трябва да забравяме важните неща и за какво играем. Мисля, че и ноември месец ще стане, както трябва.“

„Кой не иска да играе срещу отбори като Сърбия, Франция и Испания насред Арена Ботевград? Мисля, че тогава можем и да напълним залата. Искам да благодаря на феновете, които дойдоха днес и предишната събота да ни гледат, защото без тяхната подкрепа нищо нямаше да се получи така“, добави Александър Везенков.