Националният отбор на България по баскетбол разгроми Португалия с 91:65 и с третия си пореден успех в предварителните световни квалификации се класира за същинската фаза на предстоящите. България със сигурност ще заеме едно първите две места в групата, което означава място в следващия етап.

Баскетболистите ни имат да изиграят още един двубой, гостуване на Беларус, но до края остава да се разбере само дали ще са първи или втори в групата.

В „Арена Ботевград“ България тотално наигра Португалия, като още на почивката водеше с 54:29. Разликата в един момент дори достигна 34 точки в наша полза.

Най-полезен за България бе Александър Везенков с 21 точки и 8 борби. Отлично се включиха още Дий Бост 15 точки и Димитър Димитров с 14, който пропусна първите два мача от квалификациите.

Срещу Португалия треньорът Любо Минчев използва и младокът Йордан Минчев, който остана извън групата в първите срещи с Португалия и Беларус.

Последният мач за националния ни тим от тази фаза е на 16-и август, сряда срещу Беларус.

Баскетболистите ни ще научат съперниците за същинските световни квалификации на 24-и август. Тогава ще стане ясно пълното разпределение по групи, като остава само да бъдат определени местата на първите и вторите класирали се състави в предварителните квалификации.

Подробности за евентуалните съперници на България ВИЖТЕ ТУК