Селекционерът на националния отбор по баскетбол за мъже Любомир Минчев призна за отпускане в края на мача срещу Португалия, спечелен убедително от нашите в Ботевград с 91:65.

„Имаше доста моменти, в които играхме добре. Пак имаше известно отпускане в края, но не беше чак толкова зле, колкото в Португалия. Аз съм доволен от това, че победихме и вече сме се класирали".

"Няма какво да коментирам играчите индивдуално. Мача се разви добре, играхме лесно, особено през първото полувреме, което даде един по-лек развой на мача и това ми даде възмоност да дам достатъчно време за изява на всички момчета. Сега знам, че ще ми е трудно да задържа мотивацията и концетрацията на играчите, но се надявам, че това, което и те искаха, а именно четири победи, ще е това, което ще ги води“, коментира Минчев.

Селекционерът отвърна и на критиките по негов адрес относно състава на националния тим. „Цяло лято ме атакуват относно това кого съм извикал и кого не. Казваха, че съм викал играчи в националния отбор, които съм искал после да ги взема в Берое. Тези, които ме атакуват по този начин, членове на Управителния съвет на федерацията, да дойдат да ме извикат на следващото заседание и да говорят очи в очи“, заяви Любомир Минчев.

„Винаги е по-хубаво, като се състезаваш някъде, да станеш първи, а не да се откажеш. Ако трябва да гледаме в коя група да се паднем и с кои противници, аз не виждам толкова голяма разлика. Между първите четири отбора и вторите няма голяма разлика в класата“, добави националният селекционер по повод последния двубой в групата от предварителните квалификации в Беларус.

Любо Минчев сподели, че все не знае дали Александър Везенков и Дий Бост ще могат да участват в същинските квалификации: „Не съм мислил още за това, не знам дали има и взето крайно решение дали играчите от Евролигата ще участват или не. Не съм се интересувал още. Като минат мачовете сега, ще видим какво ще стане.“