Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави родните национали по баскетбол за огромния успех, който постигнаха.

По-рано днес българският национален отбор победи по изключително драматичен начин с 66:65 тима на Латвия в Рига, с което си осигури и мястото в шампионата на Стария континент.

Официална "Facebook" страница на Бъгарската федерация по баскетбол - www.facebook.com/basketballfederation 
26 снимки

Ето какво написа министър Кралев на официалната си страница във „Facebook“:   

Българският национален отбор по баскетбол се класира за финалите на Европейското първенство ! Инфарктна победа с една точка разлика 66:65 над Латвия ни отвори вратите към Евро 2022. Дий Бост, Павлин Иванов, Димитър Димитров и Чавдар Костов реализираха по над 10 точки за важния успех. Така България се завръща сред най-добрите на Стария континент. Днес победихме отбор, който не е пропускал континентална надпревара от 22 години. 24 национални отбора ще участват на еврошампионата. Турнирът ще се проведе през септември 2022 година, а домакини на надпреварата са Чехия, Грузия, Италия и Германия. Нашите момчета показаха огромен характер и воля в срещата. Те успяха да направят знаменит обрат, като наваксаха двуцифрен пасив. Решителна за успеха беше последната четвърт, в която защитата ни беше блестяща и допуснахме само 6 точки. Поздравявам всички любители на баскетбола с този успех и пожелавам на българските играчи добро представяне на Евро 2022.