Баскетболният национал Христо Захариев заяви, че България ще гони шансовете си и във втория етап на световните квалификации.

Представителният ни отбор се класира за решителната фаза и попадна в група К, където освен познатите Финландия и Чехия са още отборите на Франция, Русия и Босна и Херцеговина, с които съставът ни ще играе в следващите квалификационни прозорци.

"Радвам се, че класирахме напред. Мисля, че изиграхме добър мач срещу чехите. Малко не ни достигна. Мисля, че все пак показахме добра игра. Дано и септември играем добре и се класираме на голям форум", каза Захариев на летище София след прибирането на националния тим от Чехия, където претърпя поражение, но след успеха на Финландия над Исландия, премина в следващия етап.

Христо Захариев

източник: LAP.bg

"Малко със смесени чувства бяхме, защото загубихме. Но се радваме, че се класираме напред. Жалко, че загубихме мачове, които можехме да спечелим и да влезем с положителен баланс", сподели Христо Захариев и добави по повод предстоящите срещи:

"Ще бъде трудно, то е ясно, но мисля, че имаме шансове, така че ще ги гоним. Според мен израства отборът. Жалко, че ни липсваха и някои основни играчи, които със сигурност щяха да помогнат. Но като цяло мисля, че отборът върви нагоре."

Любо Минчев: Класирането беше целта, сега ще е още по-трудно

Националът Венци Петков: Горд съм, че представях България