Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков определи като основна цел пред националния отбор за жени класиране на Европейско първенство през 2019-та.

Стефан Михайлов бе избран за селекционер на този тим и пред него стои задачата да класира момичетата за шампионата на континента.

Глушков призна, че се мисли сериозно за намаляване на броя на чужденките в българското първенство, след силните изяви на родните състезателки във финалните срещи.

Баскетбол: Стефан Михайлов е новият национален треньор на жените

"Има приемственост със старото ръководство. Той от дълги години е треньор на жени, познава ги. Беше треньор и в последния финал, който аз много харесах," заяви Глушков.

"Интерес към позицията не проявиха всички, които биха могли. Но това е отговорност. Надявам се, че ще играем добре на квалификациите, те пак са в различен формат. Може би е хубаво, че са по време на сезона."

"Има не само млади треньори, но ми направи и силно впечатление за малкия брой чужденки и в двата отбора на финала. Хасково спечелиха с две чужденки, играха добър баскетбол и се видяха българските момичета, които бяха основни фигури, заедно с американките. Това ми дава надеждата да си позволим лукса да мислим за по-малко чужденки."

Избрани кадри от триумфа на БК Хасково

"Целта е да се класираме на Европейско първенство за жени. Това са целите от 23 години. Имаме такава цел, искаме да се случи и ще направим най-доброто, за да се случи. Ще е трудно, разбира се."

"Планът за лятото включва контролни срещи с Македония, лагер, на който треньорът ще събере състезателките. Засега това е, осигурихме нещо минимално за лятото, треньорът ще прецени другите неща."