Старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов бе избран за селекционер на националния отбор за жени.

Това стана на заседание на Управителния съвет на БФБаскетбол в зала "Универсиада".  Треньорът на вицешампиона на България получи 7 гласа "за", а един гласува "въздържал се".

През този сезон Михайлов изведе тима на Монтана до втори места в шампионата, турнира за купата на България и до полуфинал в Адриатическата лига, а през миналия сезон 2015/16 спечели и титлата при жените.

Михайлов ще води тима на България в следващия двугодишен квалификационен цикъл.

До момента той бе помощник в щаба на предишния национален селекционер Георги Божков.

На проведеното днес заседание Управителният съвет на федерацията реши още "Молтен" да бъде официална топка на БФ Баскетбол за следващите 3 спортно-състезателни години, като възлага на Президента на БФБ да сключи договор с фирмата, представител за България съгласно направената оферта.

УС реши още да не се променя в настоящия момент Наредба за подрастващи и да не се допуска нито картотекиране на допълнителен състезател преди квалификационни и финални турнири, нито увеличаване на формата на финалите.  

УС възложи на ТК да разгледа предложенията за промени в Статута на треньора по баскетбол и да представи своето становище до следващото заседание./БТА