Отборът на Хасково 2012 детронира миналогодишния първенец Монтана 2003 с 87:81точки като домакин и за първи път в историята си стана шампион на България по баскетбол при жените след 3:2 победи във финалната серия.

Баскетболистките на Хасково със златен дубъл

"Показахме, че Хасково е отбор с невероятен хъс за игра, с изключителен колектив. Прекланям се пред поведението и морала на момичетата. Целта ни беше да играем красив, умен и модерен баскетбол. И днес вкарахме 87 точки. Радвам се, че нашите фенове успяха да гледат хубав баскетбол през целия сезон. Имахме кадрови проблеми заради няколкото контузии. Коментираше се, че разполагаме само с пет баскетболистки, но ние доказахме, че сме стойностен отбор", заяви старши треньорът на победителката Елена Станкова.

Челси Лий получи призовете за най-полезен играч (МВП) и за най-добър реализатор в редовния сезон, а Уолтия Рол взе наградата за най-много борби.

Ивона Илиева от Септември заслужи приза за най-много асистенции.

"Цялата серия беше много добра. Отдавна не се беше играла толкова равностойна серия. Не успяхме да спечелим нищо тази година, но поздравявам момичетата. Направихме добри мачове в България и в Адриатическата лига. Поздравявам и Хасково. Победиха ни във финала за Купата и във плейофите за титлата", коментира наставникът на Монтана Стефан Михайлов. /БТА