Израелският специалист Шарон Друкер, който ще води шампиона Лукойл Академик през новия сезон, ще пристигне през следващата седмица в България.

Друкер ще се срещне с наличните играчи, ръководството на клуба и щаба си, за да обсъдят работата по селекцията и програмата на отбора.

Шарон Друкер за GONG.BG: Лукойл е предизвикателството, което търсех

"Ще дойда следващата седмица за среща с играчите и ръководството и ще направим план кога може да започнем подготовка", сподели Друкер специално за GONG.BG.

Шарон Друкер потвърди още, че ще следи и българския национален тим в мачовете му от предварителните световни квалификации.

Изненада: Лукойл взе известен израелец за треньор

"Познавам всички играчи. Следя всичко, което се случва, има доста играчи, които харесвам, така че ако имаме достатъчен бюджет, бих искал най-добрите български играчи в отбора си", коментира Шарон Друкер.

На въпрос за преговорите между него и родната федерация, за да поеме националния отбор преди време, израелецът сподели:

"Последния път не беше точният момент. Говорих с Георги, президентът на федерацията, но не беше точният момент. Но винаги съм готов за нови предизвикателства в бъдеще. Не, не съм имал контракт. Не е имало договор. Само разговори по телефона и среща тук в Израел, но в крайна сметка това не беше правилният момент. Но това е животът, понякога това се случва."