Шампионът на България Лукойл Академик от вчера е с нов наставник. Ръководството на клуба подписа едногодишен договор с известния израелски специалист Шарон Друкер, който ще поведе отбора в битките за класиране в групите на Шампионската лига на ФИБА, защита на титлата у нас и спечелване на купата на страната, съобщиха от Пресслужбата на баскетболния ни шампион.

Лукойл Академик изказва дълбока благодарност към досегашния треньор Тони Дечев, чийто договор изтече. Ръководството на клуба оценява високо всеотдайната му работа в течение на 2 години и половина начело на тима, пишат още от клуба.

Шарон Друкер е роден през 1967 година. През 20-годишната си треньорска кариера е водил отборите на Макаби Раанана, Макаби Тел Авив, Апоел Йерусалим, Галил Гилбоа и Апоел Ришон ЛеЦион в родината си, Урал Грейт Перм в Русия, Лиетувос Ритас в Литва, Остенде в Белгия, Арис Солун в Гърция.

Носител на УЛЕБ Къп с Апоел Йерусалим през 2004 г. Носител на купата в ЕвроЧалъндж с Урал Грейт през 2006 година. Шампион и носител на купата на Белгия с Остенде през 2007 и 2008 година.

Носител на купата на Израел и четвъртфиналист в Евролигата с Макаби през 2010 година.

Напомняме, че на два пъти израелецът Шарон Друкер бе близо до българския национален отбор по баскетбол за мъже.

Шарон Друкер е новият треньор на националния по баскетбол

През януари 2016-а година дори бе обявен за нов национален селекционер от президента на федерацията Георги Глушков, но после се отказа и на поста бе назначен Любомир Минчев.

Обявеният за национален треньор Друкер се колебае

Спешна сбирка в баскетбола след отказа на Друкер