Израелецът Шарон Друкер очаква първия си сезон начело на българския шампион Лукойл Академик. Друкер замени на поста Тони Дечев и вече започна работа по селекцията на отбора.

"Познавам Лукойл от много години, дори съм играл срещу тях преди време. Знам, че това е голям клуб в България и има големи амбиции да се развива и да става по-добър. Това беше предизвикателството, което търсех. Затова реших да го приема", заяви Шарон Друкер в интервю за GONG.BG.

"Срещнах се с Тодор Стойков, който познавам отдавна. Срещахме се във Варна. Говорихме за ситуацията и се договорихме за доста неща. Той опитва да изгради Лукойл за бъдещето и аз приех предизвикателството", добави още Шарон Друкер.

Изненада: Лукойл взе известен израелец за треньор

"Знам, че трябва да преминем два квалификационни кръга в Шампионската лига на ФИБА. Трудно ще е. Доста е рано, но всеки е поставен пред същата програма. Ще се опитаме да оформим отбора, колкото може по-скоро и по-добре. Надявам се, че ще сме готови за предизвикателството доста рано през сезона. Знам от опит, че при добрите отбори има нужда от малко време, за да се сработят и да свикнат със системата на игра. Ще се опитаме да сме готови възможно най-скоро", коментира израелският специалист и продължи по повод първото известно име в селекцията на тима - Христо Николов:

"Познавам играчите, които имаме и ги харесвам. Играл съм срещу някои от тях с младежките национални отбори. Христо е играч, който исках в отбора - опитен и познава играта. Може да играе на две позиция и е труден за преодоляване. Харесвам такива играчи. Ще продължим да попълваме отбора според бюджета и ще се опитаме да направим възможно най-доброто. Трябва да изградим един добър, балансиран отбор. В момента следим пазара - и европейския, и американския."

Друкер идва следващата седмица, ще гледа националния

Колкото до българското първенство, Друкер заяви:

"Мисля, че първенството става по-добро. Някои вдигат бюджета, искат да напредвам. Виждам и доста добри играчи, които излизат навън. Винаги трябва да играеш здраво и със страст, така че това ще опитам да науча отбора си."