България загуби с 55:73 (11:20, 22:17, 9:15, 13:21) срещу Гърция в последен мач от европейските квалификации по баскетбол за жени и отпадна от турнира. 

Родните националки се нуждаеха от победа със седем или повече точки за второто място, но и това нямаше да им стигне за класиране на Евробаскет 2021.

Словения спечели категорично групата с шест победи и максимум от 12 точки, а Гърция остана на второ място с десет. Българките са трети с осем след две победи и четири загуби, а Исландия остана на последната позиция без успех.

Българките дръпнаха бързо с 5:0 след кош на Христина Иванова и тройка на Виолина Кочева, но следващите девет точки бяха в полза на гъркините и те повече не загубиха контрол над мача. Южните съседки завършиха първата част с преднина от девет пункта и водеха на почивката с четири, но разликата нарасна до 11 при преполовяването на третата четвъртина. В крайна сметка Гърция спечели с 18 точки преднина.

Христина Иванова бе най-резултатна за България, записвайки дабъл-дабъл с 13 точки и 11 борби. Димана Георгиева добави 12 точки като резерва, а за гъркините четири баскетболистки завършиха с двуцифрен актив. Най-много вкара резервата Мария Фасула с 16, към които добави и девет борби./БТА