България загуби от домакина Словения с 66:71 (18:20, 14:21, 19:14, 15:16) и допусна трето поражение в група "А" на европейските квалификации по баскетбол за жени. Мачовете през февруари се играят в "балон" в Любляна.

Двата тима изиграха равностойна първа част, а в средата на втората националките поведоха с 30:24 четири минути и половина преди почивката. След това обаче настъпи спад в играта на възпитаничките на Стефан Михайлов и до края на полувремето вкараха само един кош чрез Димана Георгиева.

Словенките отговориха със серия от 17:2, завършила с тройка със сирената на Ника Барич и на почивката имаха аванс от 41:32.

Домакините продължиха да водят в резултата и през третата част, но две минути преди края България успя да съкрати пасива си само до три точки, а преди финалната четвърт имаше да наваксва четири - 51:55.

Равностойната игра продължи и в заключителните минути, а България пропусна шанс дори да изравни резултата малко повече от шест минути преди края. Словенките обаче вкараха тройка в ответната атака.

Домакините стигнаха до успеха след серия от 7:0, с която увеличиха преднината си до 68:59 само 2:46 преди сирената.

За България с 20 точки се отличи Борислава Христова, Жаклин Златанова добави 14 точки и 10 борби, а 14 точки вкара Димана Макариева. От групата от 14 преди двубоя отпаднаха Теодора Динева и Евгения Нацкина. Ева Лисец беше най-резултатна за Словения с 23 точки и 7 борби.

Словения е без поражение след пет мача и е лидер в класирането в групата, като вече си осигури класиране на финалите на Евробаскет. България е на второ място с две победи и 3 загуби, а Гърция е с баланс 2-2 и по-късно днес играе с Исландия. За европейското първенство се класират победителите от всяка от деветте групи и петте най-добри втори отбора. Следващата среща на България е на 6 февруари (събота) от 21:00 часа срещу Гърция.