Гардът Божидар Аврамов завърши със 17 точки при поражението на националния ни отбор по баскетбол от Холандия с 53:62 на старта на евроквалификациите.

„Не мисля, че сме чак толкова разочаровани. Малко ни е яд, но продължаваме напред. Това си казахме в съблекалнята. Подходихме малко плахо. Не знам защо се получи така. Видяхте, че вече накрая на мача с някакъв хаос успяхме да обърнем, но после пак изпаднахме в някаква дупка”, коментира Аврамов след двубоя в Самоков в неделя вечер.

„Не можем да променим много неща за следващия мач. Трябва да оправим малко комуникацията по между си. Виждате, че в най-важните моменти, на два пъти се доближаваме до отбора на Холандия и изпадаме в някакви кризи, когато по две-три минути не можем да вкараме кош”, каза още Божидар Аврамов и добави:

„Не мога да разбера защо смятате, че шансовете ни са малки. Хем някой хора искат да се класираме, хем шансовете са ни малки. Аз мисля, че шансовете ни са нормални, такива, че да се класираме. Кой какво мисли, си е негова работа, но дали ще намалеят шансовете ни, това зависи от нас. Ние ще се борим докрай.”