Лидерът на националния отбор на България по баскетбол Александър Везенков заяви след края на световната квалификация с Финландия, загубена със 70:75 точки, че тимът трябва да се научи да затваря мачовете си, ако не иска да продължава да допуска загуби с минимална разлика.

Играчът на Барселона бе най-добър в състава на националите с 28 точки и 10 борби.

„Имахме няколко отворени стрелби в края на мача, които трябваше да вкараме. Не знаем как да затворим мачове като този, а с красиви загуби с минимален резултат нещата няма да се получат. Трябват резултати. Длъжни сме да успяваме да спечелим мачове, като този, защото вече имаме три загуби с по две, две и пет точки”, коментира Александър Везенков и продължи:

„Трудно е да спечелиш мач, когато не вкарваш в последните 5 минути. Моя е вината за загубата, може би и липсата на игрова практика си каза думата. Не искам да се оправдавам с някой друг. В защита направихме, мисля, много добър мач, но в нападение имахме много грешки. Баскетболът е колективен спорт и всички трябва да си направим изводите и да работим много повече, защото сега не си свършихме работата, а през лятото ще ни бъде много по-трудно.” /БТА