Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол Любомир Минчев отдаде загубата със 70:75 точки в световната квалификация с Финландия на слабата защита във втората четвърт и слабото нападение в края на мача.

Българският тим не успя да реализира нито една точка в заключителните 5:31 минути на срещата.

„Във втората четвърт бяхме много слаби в защита. На полувремето трябваше да се карам на състезателите. Накрая на мача нападението беше проблемът”, коментира Любомир Минчев.
„Водехме с 4-5 точки в последната четвърт, но в края на мача нямахме добра организация в нападение. Прибързвахме, искахме да вкарваме тройки, а можеше да ги бием с пробиви, което бе тяхното слабо място. Днес голя проблем за нас беше и борбата. Избрах да играем с по-ниска петица, защото мислех, че срещу този съперник това ще ни помогне, тъй като те обичат да стрелят от далено разстояние. Сега ни остават два мача, които ще решат всичко”, каза още Минчев и добави:

„Трябва да победим Исландия задължително у дома и да направим каквото можем срещу Чехия. Финландия е силен отбор, който през последните две десетилетия прогресира страшно много, игра на европейски първенства и е нормално да има по-голям опит от нас в такива моменти.” /БТА