Десет минути в Мача на звездите за най-добрите млади таланти в Европа записа българският национал Павлин Иванов. Превръщащата се в традиционна вече инициатива на ФИБА да събира топ проспектите на Стария континент по време на Европейските първенства за мъже, се състоя в „Кауно Арена”, ден преди финала на Евробаскет 2011.

С българска ръка, "Сините" спечелиха сблъсъка на младите звезди на Европа

източник: Gong.bg

„Синият” отбор, в който бе избран Павлин Иванов, спечели срещата с 81:80 след силен финален рейд. Българският гард бе титуляр, и игра общо десет минути в първата и втората четвърт. Иванов все още е измъчван от проблеми в кръста, което ограничи малко изявите му в отличния мач. Негово обаче бе първото хубаво изпълнение, открадната топка, и след това асистенция за първия кош на „сините” в двубоя. За десетте минути юношата на Тигър Ямбол направи още две завършващи подавания, но не успя да се разпише от два опита.

С българска ръка, "Сините" спечелиха сблъсъка на младите звезди на Европа

източник: Gong.bg

В първата ситуация той тръгна да забива през няколко човека, и поднасянето му в последствие не намери коша. Тройката му със сирената за края на първото полувреме също не намери целта.

Двата състава се хвърлиха здраво в срещата, и само в първата четвърт си вкараха общо 54 точки. Впоследствие нещата се поуспокоиха, но младоците демонстрираха наистина хубав баскетбол за феновете в Каунас.

На почивката се проведе и конкурс за забивки, като в журито бе и селекционерът на Русия Дейвид Блат.  Именно руснак спечели и първото място – Сергей Карасьов с ефектно изпълнение заслужи най-високата оценка.

С българска ръка, "Сините" спечелиха сблъсъка на младите звезди на Европа

източник: Gong.bg

Пржемислав Карновски бе най-резултатен в Мача на звездите с 13 точки. Полският център показа страхотно движение по терена, и демонстрира защо е смятан за бъдещо попълнение на НБА. Ненад Мильенович добави 12 точки, а шведският талант Уилям Магарити завърши с осем точки и осем борби за „Синия” отбор. За „белите” френският гард Уго Иверници се отчете с 11 точки, а 16-годишният Дарио Шарич регистрира девет точки, 11 борби и четири асистенции.

Ментор на двата състава в Каунас бе екс-консултантът на българския мъжки национален тим Светислав Пешич. Призът MVP от юношеския Мач на звездите ще бъде връчен довечера по време на срещата за пето място на Евробаскет 2011.